6 savjeta kako uvesti bondage u vezu

bondage

Otprilike jedan u pet parova je (barem) isprobalo bondage – to je ogroman broj. I to ujedno znači da mnogo nas razmišlja o tome i polako se upušta u široke i raznolike vode bondagea a da možda nije sigurno što točno želi niti kako u to zakoračiti u vezi.

Donosimo nekoliko savjeta kako s partnerom/icom otkriti bondage.

Razmislite o svemu… sami

Ako ste počeli razmišljati o vezanju, povezima za oči, bičevima ili peruškama, uzmite si vremena i razmislite što vam je točno privlačno u svemu. Želite li vezati li biti vezani? Biti dominantni ili submisivni?

Pokušajte se zamisliti u objema ulogama i otkriti koji su vam aspekti bondagea najprivlačniji. Kada (otprilike) znate što biste željeli, ili barem što ne biste, spremni ste za razgovor.

Razgovarajte

Bondage može značiti mnogo toga, stoga u razgovoru s partnerom/icom spomenite konkretne stvari – želju da koristite povez, ideju da dražite kožu peruškom u predigri, da budete vezani. Važno je da komunikacija bude jasna i nedvosmislena, te da ne odašiljete pogrešne signale.

Razuvjerite

Ovisno o partnerovoj reakciji usmjerite razgovor. Ako je i on/a zainteresiran/a, problema nema i možete krenuti na sljedeći korak – definiranje granica, sigurne riječi, razgovor o fantazijama.

Ako partner/ica osjeća otpor, razgovarajte i saznajte zašto. Ako je bondage nešto što ih nikako ne zanima, naravno da nema načina da promijenite njihovo mišljenje.

Međutim, ako je riječ o strahu, bojazni ili nesigurnosti u same sebe ili vas kao par, razgovarajte i riješite problem, jer on neće nestati sam od sebe, već može postati samo još veći.

Počnite pomalo

Za vaše prve bondage korake dovoljno je tek nekoliko stvari – primjerice, par lisica, povez za oči i peruška ili flogger. Ovih nekoliko rekvizita omogućava vam kreiranje niza sexy scenarija, od uzbudljive igre osjetila koja će rasplamsati vašu predigru do okrivanja slatke granice užitka i boli.

Nemojte odmah početi s hard-core stvarima koje ste vidjeli u porno filmovima. Bondage je vještina koja se stječe postepeno, kroz praksu, te kroz interakciju partnera.

Dajemo vam šalabahter

Partneru onemogućite kretanje lisicama ili povezom. Na oči mu/joj stavite povez za oči. Neka leži gol/a na krevetu, tako da mu/joj bude udobno.

Pustite neku sexy muziku u pozadini. Uzmite perušku i njome različitom brzinom prelazite po uzbudljivim područjima kože – ramenima, unutarnjoj strani nadlaktice i bedra, koljenu, trbuhu.

Naježenu površinu kože zatim možete ljubiti, licnuti ili dražiti vršcima floggera, a po želji i malo pecnuti floggerom.

Ako niste nikad prije, efekt floggera isprobajte prvo nasamo, na svojoj koži, kako biste znali odrediti kojom snagom trebate zamahnuti.

Nemojte se obeshrabriti

Svaki izlazak iz seksualne zone ugode može rezultirati neugodom, sramom, osjećajem da nešto ne radimo kako bi trebali ili da izgledamo smiješno dok to radimo i to je sve normalno.

Pristupite istraživanju bondagea opušteno, s dozom humora i prije svega se zabavite, a kako postajete iskusniji, i vaše bondage avanture će biti sve bolje i bolje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.