Vodič za početnike: Strap-on

Vodič za početnike: Strap-on

Strap-on igračke neupitno su zabavan dodatak seksualnim aktivnostima parova. Mogu se koristiti u vaginalnom ili analnom seksu te međusobnoj masturbaciji. Mogu ga koristiti oba spola, bilo u hetero ili homoseksualnim odnosima. Prepreke nema.

Vrste strap-on igračaka

Strap-on igračke dolaze u nekoliko osnovnih oblika, no u pravilu je riječ o dildu učvršćenom za pojas kojim penetriramo u partnera/icu.

Strap-on setovi

Malesation - Strap-on Harness s utorom za bullet

Strap-on može doći kao gotov set koji sadrži pojas (harness), O-prsten i dildo. U tom se slučaju najčešće dildo s graničnikom (proširenom bazom) umeće u O-prsten fiksiran na pojasu.

Početnički strap-on sustavi mogu biti i gotovi setovi, gdje je dildo neodvojiv od pojasa, ili je pojas napravljen od nekoliko elastičnih traka. U takvim setovoma dildo nije moguće zamijeniti niti koristiti uz drugi pojas.

Kupujete li odvojeno pojas i dildo, izbor vam je mnogo veći – možete zasebno odabrati pojas prema vlastitim parametrima (širina traka, čvrstoća, veličina, uzorci…) i priložiti mu strap-on dildo koji u potpunosti zadovoljava vaše i partnerove želje, kao i koristiti isti pojas uz različita dilda.

Strap-on s utorom

Fetish Fantasy – Strap-on s utorom, 20 cm

Iako ga mogu nositi i žene, strap-on s utorom namijenjen je u pravilu muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije ili preuranjene ejakulacije, odnosno parovima koji žele jaču i žešću stimulaciju dildom većih dimenzija.

Strap-on s utorom je čvršći i manje fleksibilan od standardnog dilda, jer je napravljen kako bi njime mogli imati odnos bez erekcije, tako da je pri korištenju nužno koristiti veće količine lubrikanta kako bi se izbjegla nelagoda.

Utori kod strap-ona su najčešće premaleni da bi u njih stao penis u erekciji. Želite li dodati duljinu i opseg a nemate poteškoća s erekcijom, rješenje su navlake za penis.

Dvostrani strap-on

Fetish Fantasy Elite - Double Delight Strap-On

Dvostrani strap-on je igračka koja sadrži dva dilda – jedan nositeljica insertira u vaginu a drugi služi za penetraciju u partnera ili partnericu. Njenim kretnjama strap-on se pomiče i stimulira oboje.

Ukoliko dvostruki strap-on dolazi bez dodatnih pojasa i koristi se tako da nositeljica manji kraj dilda zadržava u vagini, ta se vrsta naziva strapless strap-on.

Strap-on za dvostruku penetraciju

Frisky – Double Delight

Ovom vrstom strap-ona omogućuje se dvostruka penetracija – istovremeno vaginalna i analna ili dvostruka vaginalna ili dvostruka analna.

Strap-on najčešće dolazi s prstenom ili sličnim sustavom kojim se učvršćuje na penis ili dildo onoga koji penetrira.

Kako odabrati

Prilikom odabira, važno je obratiti pažnju na sljedeće stavke: veličina pojasa (opseg struka i bokova), materijal pojasa (koža, sintetika, elastin…), promjer O-ringa (okrugli prsten u koji se fiksira dildo) te veličine priloženih dilda.

Pri kupnji O-ringa važan je njegov unutarnji promjer ili opseg, koji treba biti barem pola cm veći ako je prsten nefleksibilan (primjerice, napravljen od metala) ili iste veličine kao i dildo ako je fleksibilan. Kod dilda je važna dimenzija pri bazi, neposredno prije proširenja. Te ćete mjere pronaći detaljno navedene u našim opisima proizvoda.

Kupujete li dildo s utorom, osim na pojas i vanjske dimenzije dilda, obratite pažnju na dubinu i unutarnji promjer utora. Imajte na umu da su strap-oni s utorom čvršći i manje fleksibilni, tako da za prvu kupnju svakako preporučamo odabir modela manjih dimenzija, jer će korištenje biti lakše i ugodnije.

Kako koristiti strap-on?

Pri korištenju obavezno idite polako. Razgovarajte s partnerom o intenzitetu i dubini penetracije, pogotovo kod većih igračaka. Koristite puno lubrikanta.

Tražite li strap-on dildo za analnu stimulaciju ili pegging (vrstu strap-on scenarija u kojem žena penetrira u muškarca analno), predlažemo da krenete s manjim, nenametljivim modelima dilda te da napradujete prema većim.

Pri prvim korištenjima strap-ona (bez obzira koristite li ga vaginalno ili analno), preporučuje se da nositelj/ica strap-ona kontrolu prepusti partneru koji prima stimulaciju. Na taj način je lakše odrediti intenzitet i dubinu stimulacije, a postepeno tu dinamiku možete mijenjati i aktivni partner može preuzimati više kontrole.

Strap-on igračke vrlo su popularan način seksualne zabave u vezi koje vam omogućuju posve drugačiju dinamiku u seksu, bilo promjenom uloga, dimenzija ili otkrivanjem nekih novih poza i seksualnih praksi. Koristiti ih mogu baš svi u svim vrstama odnosa, tako da ih definitivno isprobajte.