Mitovi o seksu u koje moramo prestati vjerovati

mitovi o seksu

Usprokos znanstvenom napretku, seks i ljudska seksualnost uspješno na sebe navlače veo misticizma i nedoumica i dobar dio drevnih mitova i legendi o seksu još uvijek je aktualno.

Zaustavimo mjerenje cipela

Zaboravimo i koliki vam je razmak između palca i nekog drugog prsta, koliko je dugačak u spuštenom stanju, koliko su vam dugačke trepavice ni imate li čudan madež na desnoj lopatici. Veličina penisa u erekciji je samo vaša tajna dok je ne odlučite podijeliti s drugima.

Vadigavan ili tko se boji bebe još

Popularna kontracepcijska metoda ima zloglasnih 27% neuspjeha. Predejakulat (koji se događa nekoliko sekundi pred ejakulaciju) sadrži spermu, a ako već prakticirate ovu metodu, zaboravite na višestruke orgazme jer u uretri može ostati sperma od prethodnih ejakulacija.

Dva kondoma – duplo više zaštite?

Kad smo kod kontracepcije, potrebno je srušiti mit o nošenju dva kondoma kao još efikasnijoj zaštiti. Naime, stavite li na kondom još jedan, među njima će tijekom penetracije nastati trenje koje će ih uništiti oba i vrlo vjerojatno će doći do puknuća.

Manje kož(ic)e, manje osjetljivosti?

Nedavna studija opovrgnula je duboko ukorijenjen mit o muškoj izdržljivosti i smanjenoj osjetljivosti kada je riječ o obrezanim penisima – obrezani i neobrezani u istom broju pokazali su gotovo jednake rezultate pri testiranju osjetljivosti na dodir, reakcije na toplinu te praga boli.

Ostala si uvijek ista

Vagina nije sapun da se potroši – odnosno, ženinu vaginu neće za vjeke vjekova promijeniti veliki vibrator, čest seks niti posebice obraden muškarac. Njen vanjski izgled, specifične karakteristike, uskoširokost i dubina ovise o drugim faktorima i ne mijenjaju ih seksualne navike. Mijenja ih, s druge strane, porod.

Progutajte ananas za dobro gutanje

Suprotno učenjima Seksa i grada, ne postoji nikakva korelacija između povremene konzumacije određenih namirnica i okusa sperme – nećete ga moći poboljšati egzotičnim namirnicama ni drevnim napicima od ljekovitog bilja. Međutim, prehrana ima veze s njenim okusom. Ako su temelj vaše prehrane ćevapi, luk i pivo, mjesta za napredak definitivno ima.

Došla je sexy teta iz Amerike

Za onih dana kada vas posjećuje teta iz Amerike, a ujedno ste i dobile menstruaciju, vrlo je vjerojatno da ćete se sretno i veselo prepustiti seksu bez kontracepcije, jer hej, kad ćete ako ne sad? Međutim, iako se to događa rijetko, trudnoća je moguća jer najžilaviji kiborzi od spermića mogu preživjeti i do 6 dana i zaskočiti novo nespremno jajašce.

Kišem, znači imam gonoreju

Za razliku od gripe, upale mjehura ili kroničnog zatvora, dobar dio populacije koja ima spolno prenosive bolesti neće iskusiti nikakve simptome. Iz tog se razloga pametno s vremena na vrijeme testirati u koliko prakticirate seks bez zaštite i mijenjate partnere, jer u suprotnom širite (ili povećavate šansu da dobijete) bolest za koju nećete ni znati da je imate, a može dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica.

Brak sve mijenja

Muškarci s naših prostora temeljito su zastrašivani od malih nogu da se žene ulaskom u brak nekako mijenjaju, da preko noći zamrze seks i postaju mitska bića kojih se treba bojati. Međutim, istraživanja pokazuju da parovi u braku češće imaju seks, da je on raznolikiji i manje monoton te da je ukupno zadovoljstvo seksom na mnogo većoj razini. Što ima smisla – duže se poznajete, znate što onom drugom odgovara a što ne, želite se usrećiti i biti sretni.

Krvave plahte na balkone

Zabavan običaj vješanja plahti kako bismo susjedima pokazali je li naša odabranica bila djevica ili ne opasno je ugrožen tvrdnjama poput one da penetracija penisa nije jedino što uništava himen i tvori respektabilnu lokvu krvi na kojoj će nam pozavidjeti i selo do našeg i po kojoj ćemo jedno vrijeme biti glavni u birtiji. Znanstvenici i saboteri naših narodnih običaja tvrde da himen može puknuti i umetanjem tampona, fizičkom aktivnošću ili posve slučajno, da to nositeljica niti ne primjeti. Jer himeni su, poput pahulja snijega, svi različiti i dok će neki puknuti uz potoke krvi i nesnosnu bol, neki će jednostavno nestati kao da ih nikad ni nije bilo. Drugi će, s druge strane, ostati u komadu usprkos seksu… što nam govori da je vrijeme da pronađemo drugu metodu utvrđivanja djevičanstva.

Kad smo kod krvi, prvi seks mora boljeti, inače laže i nije djevica!

Prvi seks, kao i svi ostali, boli ako nije zadovoljeno temeljno načelo ugodnog seksa – što vlažnije, to bolje. Ako žena nije dovoljno uzbuđena, odnosno lubricirana, pri penetraciji će doći do trenja koje će rezultirati sitnim ranicama i eto boli.

Ženama su pornići iju i one ih ne gledaju

Tako je, čitavih 15% žena tvrdi da ne gleda porniće. Neki manji postotak, hmmm, 85% recimo, gleda.

Rodilo se dite ili kako do sina

U današnje vrijeme kada je od presudne važnosti nastaviti lozu i prezime, iz podruma se vade tradicionalni bakini recepti izrade muškog nasljednika, poput prakticiranja određenih poza, jedenja ovog ili onog povrća i okretanja u smjeru obrnutom od kazaljke na satu kraj raskršća za punog mjeseca cupkajući na lijevoj nozi. Ništa od toga, nažalost, ne djeluje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.