Raznolikost je začin seksualnog života

Raznolikost je začin seksualnog života

Raznolikost je definitivno začin života ali i seksualnosti. Otvorenost, nesputanost, želja za istraživanjem i redovito osvježavanje seksualnih scenarija je ono što će dugoročno spriječiti seksualnu monotoniju.

Monotonija u seksu jedna je od najčešćih razloga svađa, prijepora i nezadovoljstava u vezama i nerijetko do prekida dolazi uvelike zbog nezadovoljstva seksom. Aktivnim trudom obje strane da se seks začini, mijenja i istražuje ulažete u dugoročno seksualno zadovoljan i sretan odnos.

Predlažemo 7 začina seksu koje svi možemo isprobati!

1. Razgovarajte

Razgovor o seksu i tome kako ga unaprijediti, začiniti, poboljšati ili ostvariti fantazije je prvi korak ka razbijanju seksualne rutine i ujedno može biti jako, jako uzbudljiv i inspirativan. Razmislite o vlastitim željama i maštanjima i budite spremni da čujete i ostvarite partnerove. Poštujte međusobne želje, ali i granice.

2. Isprobavajte različite poze

U dugogodišnjim vezama nekako malo-pomalo dolazimo do svega nekoliko poza koje nam najbolje odgovaraju i nismo ih skloni mijenjati niti isprobavati nešto novo. Naravno, puno će ih biti neudobnije od dobre stare misionarke, neke će biti teško ili nikako izvedive, za neke nećemo biti dovoljno u formi dulje od 30 sekundi… ali ćemo i otkriti neke u kojima će penetracija biti duuuuuboka, klitoris fantastično stimuliran ili ćete moći biti puno dominantniji.

3. Izađite iz kreveta

Poput poza, s vremenom se krevet ustali kao naše omiljeno mjesto za bilo kakve seksi radnje jer hej – mekano je, toplo, udobno. A opet, toliko je drugih lokacija unutar i van stana da bi se svako toliko trebali odvažiti na neku izvankrevetnu avanturu. Kauč, fotelja, kuhinjski stol, tuš, kada… sve je to manje udobno od kreveta i teško da ćemo se trajno tamo preseliti za sve seksi scenarije, ali uzbuđenje koje iz tih spontanih, strastvenih trenutaka proizlazi dovoljno je da nadomjesti svu nelagodu. Kad istražite sav namještaj sa seksi potencijalom u stanu, zakoračite u javnost.

4. Ponovo otkrijte predigru

U dužim vezama predigra često postaje zanemaren i nevoljen dio seksa. Odrađujemo je rutinski, tek toliko jer moramo bez da zapravo uživamo pritom. Izađite iz rutine i otkrijte kako predigra može biti itekako uzbudljiva i dovesti do najstrastvenijeg seksa u dugo vremena! Biti će dovoljna neka od igara za predigru ili moćna kombinacija lisica, poveza za oči i peruške.

5. Otkrijte malo drugačiji seks

S vremenom naučimo kako i što odgovara nama i partneru i nastojimo se držati onoga što funkcionira bez eksperimentiranja. Neovisno kakav seks preferirate, zasigurno postoji nešto drugačije što će vam potencijalno otvoriti jedan sasvim novi svijet užitka – analni seks, seksualne igračke, dominacija u seksu, zajednička masturbacija, zajedničko gledanje pornića…

6. Budite sexy preko dana

Teško je imati vrhunski seks navečer ako je preko dana seks zadnja stvar koja nam pada na pamet. Aktivno s partnerom poradite na tome da seks postane obavezan dio vaše svakodnevice iako na kraju i ne mora doći do nega. Šaljite zločeste poruke, spomenite što biste željeli raditi, otkrijte uzbuđenje koje donosi šetnja gradom s ljubavnim jajetom…

7. Zavedite & uzbudite

S vremena na vrijeme uložite malo truda u zavođenje – rezervirajte stol u restoranu, idite na spoj, ugasite mobitele, idite u kino… ukratko, posvetite se jedno drugom i zaboravite sve ostalo. Naravno, koliko već okolnosti dopuštaju, preporučljivo je da budete zaigrani i pomalo zločesti, što će vas inspirirati za kasnije. Sexy rublje biti će odličan suborac u tom scenariju.

Na kraju…

Što god da pokušavate, pokušavajte! Seksualni život buja kada mu pristupamo zaigrano, opušteno, bez tabua, briga i bojazni. Naravno, stvari koje će odgovarati baš nama ćemo moći pronaći samo sustavom pokušaja i pogreške, ali neka vas to ne obeshrabri.

Image: conrado/Bigstock.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.