5 savjeta za erotsku stimulaciju bradavica

stimulacija bradavica

U stalnoj potrazi za boljim seksualnim iskustvima, jačim orgazmima i novim stimulacijama, nerijetko se nađemo oči u oči s bradavicama i ne znamo što nam je činiti. Treba li nježno i polako, da li je u redu uštipnuti, gricnuti, liznuti, jači ili slabiji pritisak, gore, dolje, lijevo, desno?

Bradavice su čudesne erogene zone s više od 800 živčanih završetaka i, važno je naglasiti, njihova stimulacija može biti jednako ugodna i muškarcima i ženama. Prema nekim istraživanjima, njihovom stimulacijom oslobađa se oksitocin (hormon sreće) koji ima sličan utjecaj na mozak kao i stimulacija klitorisa ili glavića, a luči se i tijekom orgazma. Stoga je pažnja koju im pokazujete tijekom predigre, ali i tijekom seksa često dobrodošao dodatan podražaj koji vas može gurnuti preko ruba ekstaze.

Kao i kod svih drugih dijelova tijela, ljudi vrlo različito reagiraju na podražaj bradavica. Nekima odgovara slabija, nekima jača stimulacija dok drugima pričinja neugodu i smeta im. To je osobna preferenca i stvar je dogovora između partnera kako i koliko pažnje ćete im pridodati.

1. Krenite nježno

Za početak krenite nježnom masažom područja oko bradavica, areola, kao i samih bradavica. Za ugodniji doživljaj možete koristiti ulja ili lubrikant koji će ukloniti eventualno nelagodno trenje. Ovakav tip stimulacije će dovesti do pojačanog dovoda krvi u područje bradavica, čime će one postati ukrućene i osjetljivije.

2. Uključite i jezik

Kada su bradavice postale ukrućene, vrijeme je da uključite usta i jezik. Za mnoge je stimulacija jezikom iznimno uzbudljiva, tako da ne trebate brzati u ovoj fazi. Zadirkujte, grickajte, ližite, sišite, odnosno pratite na što vaš partner/ica pozitivno reagira i fokusirajte se na to.

3. Pređite na novi nivo

Štipaljke za bradavice možda zvuče kao igračka koja pripada isključivo BDSM domeni, ali su odličan način da izađete iz svoje sigurne zone i isprobate nešto novo.

Štipaljke dolaze u nekoliko varijacija, a svoj par ćete odabrati ovisno o tome da li ste početnik ili ste nešto iskusniji u ovoj vrsti stimulacije. Za početnike je preporučljivo uzeti štipaljke s regulatorom, kojim sami možete odrediti koliko snažan želite stisak – možete početi od vrlo blagog i postepeno ga pojačavati – otkrijte svoju zonu ugode.

Oni iskusniji mogu isprobati štipaljke s utezima koji dodatno pojačavaju pritisak i samim time stimulaciju. Jedna od opcija su i štipaljke povezane lancem, čijim se povlačenjem istovremeno stimuliraju obje bradavice, te kod kojih svaki pokret tijela prati senzualno njihanje i zveckanje lančića.

4. Pojačajte stimulaciju

Za one koji više preferiraju osjećaj usisa, pumpe za bradavice su pravi odabir. Njihova je funkcija da stvore vakuum nad bradavicom, te tako pojačaju dovod krvi, čime se bradavice povećaju i postaju osjetljivije. Jačinu pritiska sami regulirate, do one mjere koja vam odgovara.

Bitno je znati da kod igračaka kao što su pumpe ili štipaljke, s obzirom da se radi o ograničavanju dovoda krvi u područje bradavica i oko njih, preporučljivo je koristiti ih do 30 minuta odjednom.

5. Napredni tečaj

Igra s voskom još je jedan zanimljiv način kako stimulirati partnera. Iako osjećaj vrućeg voska može neke dotjerati do ekstaze, kod ovakve vrste stimulacije trebate biti osobito pažljivi i pripremljeni.

Za sve igre s voskom potrebno je odabrati posebne bondage svijeće koje se tope pri mnogo nižoj temperaturi od standardnih svijeća, tako da pružaju senzualan osjećaj peckanja bez opeklina ili ikakvih drugih neželjenih pojava.

Zaključak

Što god odaberete, budite otvoreni i prilagodite se onome što vašem tijelu odgovara. Onima s osjetljivijim bradavicama će odgovarati lagana stimulacijama, dok će onima s manjom osjetljivošću možda odgovarati nešto intenzivnije.

Stimulacija bradavica nije samo odlična predigra ili začin u seksu. Postoje i sretnici koji ovakvom vrstom stimulacije dolaze do orgazma, takozvanog nipplegasma. Za takvu vrstu orgazma treba krenuti polako i dati si dovoljno vremena. Krajnji cilj je samo da uživate i podijelite jedan intiman dio sebe s partnerom. Sve ostalo je bonus.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.