Spanking ili lupanje po guzi – kratki vodič

Spanking ili lupanje po guzi - kratki vodič

Spanking ili lupanje po guzi je vrlo popularna dodatna stimulacija tijekom seksa i predigre. Lupanje po stražnjici uzrokuje blažu fizičku bol zbog čega tijelo luči dopamin i endorfin, a oba ta hormona su povezana s osjećajem ugode. Kako je na stražnjici izrazito debeo sloj potkožnog masnog tkiva koje štiti velike mišiće kukova i nogu (gluteusi), udarci mogu biti izrazito snažni i bolni, a da ne uzrokuju ozljedu.

To je odličan dodatni alat u vašem arsenalu užitka, ne zahtjeva nikakvu posebnu pripremu niti alate, a efekt je instantan. Kako je izrazito uobičajen, sam po sebi spanking nije jako kinky, iako bi zapravo, jer se radi o obliku fizičkog kažnjavanja, spadao pod BDSM. Možete razigrano lupnuti po guzi radi napaljivanja, ali i kazniti nestašnog partnera/icu, pogotovo u roleplay scenarijima i istraživanju grubljeg seksa i dominacije.

Spanking ne mora biti u paru. Možete se i sami pokušati lupati po guzi prilikom masturbacije, ali tijelo automatski prati i predviđa vaše pokrete pa će osjećaj će biti mnogo blaži (kao što ne možete niti sami sebe poškakljati). Efekt spankinga je dobrim dijelom psihološki – iščekivanje udarca, a potom neočekivana, nepredvidljiva i nagla stimulacija nad kojom nemate vlastitu kontrolu.

Razgovor

Kao i sve ostale seksualnih aktivnosti koje želite uvesti u svoj repetoar, prije svega je važno provjeriti jeste li na istoj valnoj duljini s partnerom/icom. Popričajte, pitajte, odredite granice i sigurnu riječ kako biste mogli brzo prekinuti igru.

Poze

Klasična poza za dobiti po turu je preko koljena, ali vi ste ipak odrasli pa ona može biti dosta nespretna. Svaka poza u kojoj je guza na dohvat dlana je dobra, bilo da ste zagrljeni i ljubite se, ležite na trbuhu, nagnuli ste se preko stola ili ste u doggyju. U svakom slučaju, guza će se više napeti ako se naprćite pa će i pljeskanje biti efektnije.

Čime?

Dlan je klasika, ali možete se poslužiti i s bilo čim drugim što vam padne pod ruku, naravno u razumnim granicama. Važno je da je predmet nije oštar kako ne bi došlo do ozljede niti sklizak kako vam ne bi izletio iz ruke.

Svakodnevni predmeti poput kuhača i remena će nanijeti popriličnu bol pri jačem zamahu, pa svakako provjerite na vlastitom tijelu koliki intenzitet je potreban za željeni efekt.

Od bondage artikala su za tu namjenu najpodobnije različite vrste paddlera i bičeva.

Paddle
Master Series - Drveni paddle

Paddle je širok, tanji i plosnat i udarac s njim je, naspram floggera ili biča, blaži jer se sila raspoređuje na većoj površini kože, no to nikako ne znači da je bezbolan.

Napravljeni su tako da je preko čvrste jezgre od drva ili plastike presvučen mekši materijal poput tekstila ili umjetne kože kako bi bio ugodniji za korištenje. Čim je deblje podstavljen, udarac je mekši i blaži.

Najčešće se pri dodiru s kožom čuje zadovoljavajuć pljesak, a pri jačem udarcu ostavlja i crvenilo. Neki paddlovi su posebno dizajnirani tako da pri udarcu na koži ostave crveni trag (najčešće u obliku srca, natpisa ili nekog drugog simbola) zahvaljujući perforaciji. Crvenilo kože je površinsko i brzo prolazi.

Mogu biti savitljivi ili čvrsti, a to utječe na njihov efekt. Savitljivi paddle je tanji i više pecka pri udarcu. Čvrsti paddle više boli jer se sva sila zamaha prenosi na tijelo.

Bičevi

Postoji mnogo tipova bičeva te svaki stvara drugačiji efekt i zahtjeva drugačiji način rukovanja kako bi bio efikasan.

Floggeri

Bondage Couture - Flogger
Floggeri su napravljeni od mnoštva širokih resa koje slobodno padaju s drške. Vrlo su svestrani te su odlični za nježno draškanje i draženje, ali i kažnjavanje neposlušnog zloćka/e. Čim su rese duže to je i sila koju ćete primjeniti pri zamahu veća. U kontaktu s kožom snaga udarca će se raspršiti na veću površinu. Kod nekih su rese isprepletene zbog čega su deblje, čvršće i manje savitljive te je i udarac posljedično bolniji.

Jahački bičevi
Fetish Collection - Crop Whip

Jahački bičevi ili cropovi su, kako im i samo ime kaže, bičevi koji su prvenstveno bili dizajnirani za korištenje prilikom jahanja. Držak je dug i tanak, a na vrhu je proširenje od mekšeg i savitljivijeg materijala (prave ili umjetne kože). Najčešće su djelomično fleksibilni i pri zamahu se stvara velika sila te mogu jako peći u dodiru s kožom. Pri jačem zamahu se čuje specifičan fijuk.

Pleteni bičevi
Ouch – Bullwhip

Pleteni bičevi imaju jedan duži rep, najčešće pleten od više traka prave ili umjetne kože. Širi kraj gdje je drška se postepeno sužava do vrha biča.

Iako su čest dio BDSM asortimana zbog impozantnog vizualnog dojma koji domine i dominatori njime mogu postići, nisu praktični za stvarno udaranje po tijelu. Potrebna je velika spretnost i mnogo vježbe za pravilno korištenje te mnogo prostora za ispravan zamah. Kako udarac vrškom može izazvati ozbiljne ozljede takav način stimulacije se ne preporuča, već je klasični bič prije svega rekvizit za postizanje općeg dojma i zastrašivanje, a ne stvarno nanošenje boli.

Druga razina

Spanking se može podići na viši nivo korištenjem seksualnih igračaka. Butt plugovi, masažeri prostate i druge insertacijske igračke će pružiti intenzivniju stimulaciju tijekom spankinga jer će se mišići guze automatski stezati i trzati prilikom udarca. Već i manji butt plugovi pružit će dodatnu stimulaciju, no iskusniji će cijeniti igračke većeg promjera koje ujedno pružaju osjećaj ispunjenosti ili veću težinu koja će pritom natjerati mišiće na grčenje kako bi se plug zadržao, što intenzivira i efekt udarca.

Zaključak

Malo pljeskanja po guzi u žaru strasti, naravno ako partneru/ici to pruža užitak, može biti izrazito stimulativno za oboje. Onome koji lupa taj audio-vizualni doživljaj u kombinaciji s dodirom jedne od najerogenijih zona na ljudskom tijelu i blagom osjećaju dominacije dodatno napaljuje, a onome tko je lupan daje dodatni podražaj i osnažuje užitak. Bili zločesti ili ne, pokušajte pa ćete vidjeti hoće li vam se svidjeti – najgore što se može desiti je crveni otisak i kratkotrajna bol koji će vrlo brzo proći, a možda će upravo to biti ono što će vas gurnuti preko ruba i pružiti vam ekstazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.